Veroordeeld voor openlijke geweldpleging

De rechtbank in Leeuwarden heeft de twee hoofdverdachten in de zaak-Tjoelker wegens openlijke geweldpleging veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Dat Meindert Tjoelker (30) op 13 september door het schoppen en slaan van de 27-jarige P.J. de W. uit Stiens en de 25-jarige M.R. ten C. uit Leeuwarden is overleden, acht de rechtbank niet bewezen.

De officier van justitie had tegen beiden drie jaar geëist. De derde verdachte, de 24-jarige Leeuwarder P.W., werd veroordeeld tot een celstraf van een jaar wegens openlijke geweldpleging tegen een vriend van Tjoelker en vernieling van een fiets. Van de straf is zes maanden voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van twee jaar en een deel als werkstraf van 240 uur. Tegen W. was een half jaar onvoorwaardelijk geëist.