UCC vormt dochter informatiesystemen

Het detacheringsbureau voor informatici UCC heeft een werkmaatschappij opgericht voor verkoop van computerprogramma's die bedrijfsinformatie filteren en analyseren. UCC Solutions, zoals de nieuwe maatschappij heet, staat naast het reeds bestaande UCC Services.

UCC Solutions verkoopt bestaande programmatuur van vooral Cognos en Oracle en installeert die bij de systemen van de klanten. De directeur van de nieuwe werkmaatschappij W. Rijkmans was tot voor kort de baas van Cognos Nederland. Ook de bestaande verkoop-activiteiten van UCC worden ondergebracht bij UCC Solutions.

Het uitzenden van personeel valt onder UCC Services. UCC staat sinds september vorig jaar genoteerd aan de beurs voor startende bedrijven NMAX.

De onderneming verwacht dat de oprichting van de zelfstandige werkmaatschappij nog dit jaar een positieve invloed heeft op de winst per aandeel.