Rembrandthuis trekt meer bezoekers

AMSTERDAM, 7 JAN. Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft vorig jaar ruim 140.000 bezoekers getrokken, zestien procent meer dan in 1996. Het museum noemt de stijging opvallend, omdat bij de meeste andere musea het bezoek is teruggelopen.

Veel belangstelling was er voor de tentoonstelling Rembrandt-etsen uit de Hermitage en volgens het museum waren de Spaanse en Italiaanse toeristen vooral gefixeerd op het woonhuis van Nederlands grootste schilder en diens etsen. Zodra de uitbreiding en de herinrichting van het woonhuis een feit zijn, verwacht het Rembrandthuis jaarlijks ruim 200.000 bezoekers. In mei dit jaar opent de nieuwe vleugel en in diezelfde maand wordt een begin gemaakt met de herinrichting van het woonhuis, die eind 1999 moet zijn voltooid.

843 skiën, verslag;