Reebok vestigt distributie op Maasvlakte

ROTTERDAM, 7 JAN. Reebok International, een van de grootste producenten van sport- en fitnessproducten ter wereld, gaat zijn Europees distributiecentrum in Rotterdam vestigen. Het centrum komt op het Distripark Maasvlakte, op de punt van het westelijke havengebied in Rotterdam.

Dat maakte het Rotterdamse gemeentelijk havenbedrijf gisteren bekend. Reebok heeft nu nog verscheidene kleinere distributiecentra op diverse plaatsen in Europa. Op de Maasvlakte huurt het bedrijf 13,5 hectare terrein. Daar komt in eerste instantie een distributiecentrum van 5 hectare, dat later kan worden uitgebreid. In het najaar moet het worden geopend. Er komt verder een servicecentrum van het bedrijf in het centrum van Rotterdam. Rotterdam heeft in de slag om de grote investering Zuid-Limburg en drie Belgische steden (Luik, Genk en Tongeren) afgetroefd. Diverse regionale autoriteiten spanden zich al sinds februari vorig jaar in om Reebok binnen te halen. Bij het distributiecentrum vinden naar schatting 275 mensen werk.

Reeboks motieven om voor Rotterdam te kiezen zijn de uitstekende infrastructuur en achterlandverbindingen, de kwaliteit van het arbeidsaanbod en de goede presentatie van Rotterdam als vestigingsplaats. Reebok wil het distributiecentrum eind 1998 operationeel hebben.

Reebok is het tweede grote bedrijf dat zich vestigt op het Distripark Maasvlakte. Eerder maakte Eurofrigo, een dochterbedrijf van het Japanse Nichirei, al bekend er een distributiecentrum te vestigen voor bevroren en gekoelde producten. Ongeveer een kwart van het park (125 hectare, waarvan 90 voor bedrijfsvestiging) is nu uitgegeven.

Distripark Maasvlakte is ontworpen voor bedrijven die hun activiteiten willen centraliseren om zo een sterkere greep te krijgen op hun Europese distributie. Potentiële klanten voor het park zijn, volgens het gemeentelijk havenbedrijf Rotterdam, “bedrijven die hun eigen Europese distributiecentrum willen opzetten; mega-carriers met de wens om verder in de logistieke keten te penetreren; mega-distributeurs die een maritieme draaischijf willen vestigen voor hun Europese operaties; Europese exporteurs die van plan zijn een maritieme exportdraaischijf te scheppen; of dienstenverleners zoals containerdepots, kantoren, banken etc..” Het Distripark ligt dichtbij de Delta containerterminals. Voorzieningen voor vervoer per spoor, kustvaart, binnenvaartschip en truck zijn, volgens het havenbedrijf, direct bereikbaar.