Marije Westerlaken

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle Nederlandse provincies een eigen SBS6-regiovenster krijgen, maar Amersfoort en omstreken had op 1 februari de primeur.

In die regio konden de kijkers toen om 17.30 uur voor het eerst een speciaal op hen toegesneden nieuwsbulletin bekijken, terwijl de rest van Nederland bij SBS6 een comedy kreeg voorgeschoteld. Tegenwoordig is het venster dagelijks rond 22.45 uur te zien, tegelijk met de laatste twaalf minuten van het nieuwsprogramma Hart van Nederland, en zijn er ook speciale vensters in Noord-Nederland en Amsterdam. De plannen voor de andere provincies heeft SBS6 door technische problemen nog even uitgesteld. “We brengen in onze uitzending aansprekende onderwerpen”, zegt redactiechef Jan Maarten Robijn van Media Produkties Midden Nederland in Amersfoort. “Dus we beginnen vaak met ongelukken en branden.” Maar het is niet alleen sensatie wat de klok slaat, zo wenst hij te benadrukken. “We kiezen zeker niet de gemakkelijkste onderwerpen.” Wat niet wil zeggen dat de redactie de pretentie heeft uitputtend te zijn. “We hebben een hele andere taak dan de publieke regionale omroepen in het land, die moeten volledig zijn. Wij kunnen dat niet. In twaalf minuten is dat onmogelijk. Bovendien ligt dat ook niet in de lijn van het landelijke Hart van Nederland. Dat is ook een heel ander programma dan Nova.” Op de foto presentatrice Marije Westerlaken. (Foto Evelyn Jacq)