Jaguar bouwt nieuwe auto

Foto: HALEWOOD - Werknemers van de Engelse autofabrikant Jaguar in Halewood bij Liverpool juichen nadat de directie van moederbedrijf Ford bekend heeft gemaakt de nieuwe kleine Jaguar te bouwen in Engeland en niet in Keulen in Duitsland. Jaguar lanceert een nieuw model, dat kleiner wordt dan de bolides die de Britse fabrikant van luxe wagens doorgaans bouwt.

Met het jongste type sportwagen met als codenaam X-400 gaat Jaguar nog nadrukkelijker in de slag met de Duitse producenten BMW en Mercedes. Begin volgend jaar introduceert Jaguar al de X-200. Dit model valt in dezelfde klasse als de 5-serie van BMW en de E-klasse van Mercedes. In de komende vier jaar groeit de onderneming die nu twee series vervaardigt en 45.000 auto's per jaar verkoopt, uit tot een bedrijf met een produktie van 200.000 wagens van vier modellen. (Foto Reuters)