'Dutroux en Nihoul al in jaren tachtig actief'Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 7 JAN. Marc Dutroux en Michel Nihoul, beiden sinds september 1996 in de gevangenis op verdenking van moord op ten minste vier meisjes, zouden al in de jaren tachtig meisjes hebben ontvoerd en gedood. De Belgische krant De Morgen schrijft vandaag dat een nu 28-jarige vrouw aanwezig was bij de moord op de 16-jarige Christine Van Hees, in een vervallen champignonkwekerij in Oudergem. De politie heeft de vrouw, die beweert al op zeer jonge leeftijd in een kinderprostitutienetwerk terecht te zijn gekomen, verschillende keren verhoord.

Haar verklaringen zijn uiteindelijk ter zijde gelegd. De Belgische dominee van Hongaarse komaf András Pándy heeft Marc Dutroux beschuldigd van de ontvoering van zes van zijn familieleden. Pándy en zijn oudste dochter zitten sinds oktober vast op verdenking van de moord op tien personen, onder wie de zes familieleden.