Buitenland voor Japanner te duur

TOKIO, 7 JAN. Tal van Japanners hebben de afgelopen feestdagen noodgedwongen in eigen land doorgebracht. Door de lage koers van de yen tegenover de dollar is een buitenlandse vakantie voor hen te duur geworden.

De autoriteiten van de internationale luchthaven van Tokio, Narita, telden tussen 19 december en 4 januari 529.500 passagiers op weg naar het buitenland. Dat betekende een vermindering van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Volgens functionarissen van de luchthaven, die de cijfers gisteren naar buiten bracht, heeft ook de zwakte van de Japanse economie bijgedragen tot de achteruitgang. Verder heeft de tyfoon die rond de feestdagen huishield op het eiland Guam in de Stille Oceaan, een populaire vakantiebestemming, een duidelijke rol gespeeld. (KRF)