Bouw zette vorig jaar 104 miljard om

De omzet van de bouw is vorig jaar met 7 procent gestegen naar 104 miljard gulden. Het aantal bouwbedrijven groeide met eenzelfde percentage naar 68.000. De vraag naar nieuwbouwwoningen en renovatie van bestaande panden lag eind vorig jaar 4 procent hoger dan het jaar ervoor.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de cijfers vandaag bekendmaakte, dragen alle sectoren in de bouw bij aan de omzetgroei. De stijging komt voor een deel doordat er vorig jaar meer dagen gewerkt kon worden dan het jaar ervoor. De aannemers die huizen en kantoren bouwen, boekten 8 procent meer omzet en de grond-, water- en wegenbouwbedrijven groeiden 6 procent. De afwerkers van gebouwen, zoals stucadoors en schilders deden het 7 procent beter. De installatiebedrijven in de bouw deden het iets minder met een groei van 4 procent.