Zweedse Nowen wint weer slalom

BORMIO, 6 JAN. De Zweedse skister Ylva Nowen heeft in het Italiaanse Bormio haar vierde wereldbekerzege van dit seizoen behaald. Nowen won de twee runs in een tijd van 1.27,81. De Duitse Hilde Gerg finishte als tweede voor de Sloveense Spela Pretnar.

De Oostenrijkse Katja Seizinger eindigde als dertiende en verstevigde de leiding in de tussenstand van de algemene wereldbeker. De plaatselijke favoriete Deborah Compagnoni stelde teleur op de piste in de Dolomieten. De Italiaanse verknoeide een goede klassering met een twaalfde plaats in de tweede run. De 28-jarige slalomspecialiste Nowen geldt als een laatbloeier. Voor dit seizoen had ze in zeven jaar geen enkele wedstrijd om de wereldbeker gewonnen. “Hoe vaker ik win, hoe makkelijker het gaat”, zei ze na haar zege in Bormio.

Per Kirkeby Een bakstenen installatie van Per Kirkeby is te zien in de centrale hal van de Tate Gallery. Acht metselaars hebben de afgelopen weken een muur opgetrokken van vier meter hoog en dertig meter breed. Volgens Kirkeby een gebouw zonder functie. In de media wordt gespeculeerd over de reactie van het Britse publiek op een muur als kunst. T/m 26 mei. Londen, Tate Gallery, Millbank. Dag. 10-17u50. Inl 00-441718878000.