US-Air: weinig kans op Schiphol

De kans dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US-Air vanaf eind april daadwerkelijk van en naar Schiphol gaat vliegen, is uiterst klein. Dat zegt H. Wijkhuizen, verantwoordelijk voor de verdeling van de zogenaamde “slots”. Dit zijn rechten die vliegtuigmaatschappijen de mogelijkheid geven gebruik te maken van de ruimte op Schiphol.

US-Air beweert er zeker van te zijn vanaf 30 april dagelijks op Schiphol te gaan vliegen. De maatschappij zegt geen boodschap te hebben aan het gebruiksplan van Schiphol, dat het aantal vliegbewegingen beperkt in verband met de geluidsoverlast. Wijkhuizen noemt de zelfverzekerde opstelling van US-Air “typisch Amerikaans”.

De enige mogelijkheid dat US-Air op Schiphol kan vliegen, is als minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat besluit het aantal slots uit te breiden, meent Wijkhuizen.