Uitstekend jaar luchthaven Eelde

Groningen Airport Eelde heeft een uitstekend jaar achter de rug. De luchthaven noteerde bijna 85.000 passagiers, 22 procent meer dan het jaar ervoor. De groei komt door de uitbreiding van het aantal vakantie- en zakenvluchten. Het aantal vliegbewegingen kwam vorig jaar uit op circa 85.000.

Dat is 7 procent minder dan in 1996. Oorzaak is de vermindering van het lesverkeer. De hoeveelheid luchtvracht bedroeg bijna 3,5 miljoen kilo, 20 procent meer dan in 1996.

Het exploitatietekort over 1997 komt volgens de luchthaven uit op 2,8 miljoen gulden. Dat is ruim 250.000 gulden minder dan was begroot. De stijging van de inkomsten uit de handelsfunctie van de luchthaven heeft zich ook vorig jaar voortgezet. De directie is optimistisch over 1998. Door een stijging van het aantal chartervluchten van zes naar tien per week zullen er meer dan 100.000 passagiers gebruik maken van Eelde. De luchthaven bouwt dit jaar een nieuwe passagiersterminal.