Schilderswijk

NRC Handelsblad van 20 december meldt: “In de Haagse Schilderswijk - de slechtste buurt van Nederland - zijn de eerste koopwoningen sinds de stadsvernieuwing op komst.”

Klopt. 1.500 koopappartementen en -eengezinswoningen staan er op de rol of zijn inmiddels gerealiseerd. En zoals wij de NRC Handelsblad-journalist hebben laten zien: woningmarktpartijen bouwen niet alleen volop in de Schilderswijk, zij verkopen die woningen nog vlot ook. De ongeveer 500 die er tot nu in de verkoop zijn gebracht, zijn vrijwel alle verkocht! Anders dan de reportage wil doen geloven, zijn er gelukkig wel degelijk mensen die willen en durven investeren in een eigen woning in de Schilderswijk. Niet alleen aan de Vaillantlaan, maar ook aan de Koningstraat/Koninginnestraat of aan de De Bockstraat/Trooststraat.

Voor veel mensen blijkt de Schilderswijk dus toch òòk een buurt om te blijven!