Robeco's vermogen stijgt met 40 procent

De Robeco Groep heeft in 1997 haar beheerde vermogen met 40 procent zien stijgen van 81,6 miljard gulden naar 113,7 miljard gulden. Dit heeft Robeco gemeld. Van de toename van het vermogen kwam 13,3 miljard uit de totale beleggingsresultaten en 19 miljard aan toename van toevertrouwd vermogen.

De financiële activa onder beheer gingen omhoog van 63,7 miljard gulden naar 92,6 miljard gulden. De stijging wordt voor een groot deel verklaard door het in beheer verkrijgen van de beleggingsportefeuilles van het pensioenfonds van de Rabo, en de portefeuille van Rabo-verzekeringsdochter Interpolis. De omvang van het onroerend goed onder beheer ging van 17,9 miljard naar 21,1 miljard.

Het vlaggeschip Robeco haalde een resultaat van 33,3 procent in 1997. Rolinco, dat een hoger risicoprofiel nastreeft, kwam uit op 18 procent, volgens Robeco het resultaat van een relatief grote nadruk op het Verre Oosten. Rorento, Robeco's grootste obligatiefonds, boekte een resultaat van 13,8 procent. De Robeco Groep gaf bij de publicatie van resultaten van zijn beleggingsfondsen geen indices waaraan zij de prestaties van de fondsen ijkt.