Kinderen sinds vier maanden spoorloos

ROTTERDAM, 6 JAN. Twee kinderen uit Venlo zijn sinds vier maanden spoorloos. De 4-jarige zoon en de 2-jarige dochter van de Venlose P. Huizinga zijn meegenomen door hun vader, de ex-vriend van de vrouw. Hij bracht de kinderen na een bezoek in het kader van een omgangsregeling niet terug.

Door onder meer het verspreiden van affiches probeert Huizinga achter de verblijfplaats van de kinderen te komen.

Zij kreeg tussen september en eind oktober drie kaarten uit Frankrijk, respectievelijk uit Cercie-St. Lager, Belleville en Beaujeu in de Franse Beaujolaisstreek.

“Op een van de kaarten stond 'Mooi weer, leuke mensen, groetjes Floyd, Selina, Stan', op de andere 'Alles prima hier' en 'Groetjes'. Meer niet”, zegt P. Huizinga. “Ik heb ze uitgezwaaid en niet meer teruggezien.”

De eerste week van de verdwijning stuurde haar ex-vriend een brief met eisen die ze nog niet openbaar wil maken. Omdat de ex-vriend de terugkeer van de kinderen niet wil garanderen, is ze er niet op ingegaan.

“Mijn ex-vriend heeft vroeger weleens tegen kennissen gezegd dat hij mijn kinderen zou ontvoeren, maar niemand heeft dat ooit serieus genomen”, zegt Huizinga. Zij en haar vriend gingen april 1996 vorig jaar tegen zijn zin uit elkaar. Hij woonde sindsdien in Tilburg. Sinds de verdwijning van de kinderen is hij daar niet meer gezien.

De politie heeft de zaak sinds het begin van de ontvoering in onderzoek, maar volgens een woordvoerder zit er weinig schot in de zaak. Tegen de man loopt een internationaal opsporingsbevel.