GEZICHT VAN DE REGIO

Foto: De publieke regionale Omroep Zeeland zendt sinds 1 oktober van het afgelopen jaar uit. Daarmee is het druk geworden in Zeeland. Want er zijn ook nog twee commerciële televisiestations in de regio actief: TV Maximaal en Zeeuws-Vlaanderen TV. Nieuwslezer en bureauredacteur Peter van den Assem zou het geen concurrentie willen noemen. Want TV Maximaal heeft tot nu toe alleen tekst-tv laten zien en Zeeuws-Vlaanderen TV zendt niet iedere dag uit.

En dat doet Omroep Zeeland wel. Elke werkdag na het NOS-Journaal van 18.00, een half uur dat een aantal malen herhaald wordt. Vooralsnog omvat het dagelijkse programma nog slechts nieuws, sport en achtergronden. Maar het is de bedoeling dat het pakket in de toekomst wordt uitgebreid. “Er moet nog een kookprogramma komen en een talkshow. Maar dat kan pas, als we een ruimte hebben waar we ook gasten kunnen ontvangen. Momenteel is in de studio slechts plaats voor de presentator, de man van de autocue, en de lampen en het licht. Half februari krijgen we een nieuwe studio. Dan kunnen we meer”, aldus Van den Assem. Daartoe is al een aanzet gegeven met Terugkieke, een programma waarin amateurfilms uit het verleden worden vertoond. “Je zou verbaasd staan als je wist hoeveel er bij particulieren op zolder ligt. Beelden uit de jaren 30, uit de oorlog, van de watersnoodramp in 1953. We hebben hier inmiddels kilometers film liggen.” Op de foto Peter van den Assem met collega-nieuwslezers Nellie Oosthoek (l.) en Helge Prinsen. (Foto Walter Herfst)