Borg betaald voor Davis Cup

STOCKHOLM, 6 JAN. Het Zweedse tennisfenomeen Björn Borg heeft in 1978 en 1979 voor zijn optredens in het Davis-Cuptoernooi bijna een half miljoen gulden verdiend. Dit verklaarde Peter Wallenberg, de voorzitter van de Zweedse tennisbond, gisteren op de televisie.

“We hadden destijds geen andere keus”, vertelde Wallenberg. “De hele natie wilde Borg voor Zweden zien spelen. Het was een uitzondering, andere spelers hebben nooit geld ontvangen.”

Borg, elfvoudig grandslamwinnaar, was in 1975 bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor de eerste Zweedse Davis-Cupzege. In Stockholm won de 19-jarige tennisser in de finale tegen Tsjechoslowakije zijn beide enkelspelen en het dubbelspel. In de jaren dat Borg geld ontving van de Zweedse tennisbond won de Verenigde Staten de Davis Cup. (ANP)

NEW YORK