XAVIERA ZINGT BEATLES

Golden Throats 4: Celebrities Butcher The Beatles (Rhino 72593)

'Celebrities butcher The Beatles,' luidt de ondertitel deel vier in de serie Golden Throats van het diep in de muziekarchieven gedoken Rhinolabel. Niet het zangtalent, maar de sterrenstatus van de verzamelde Beatles-vertolkers staat centraal. De onvast zingende filmacteur George Burns brengt een bombastische orkestversie van With A Little Help From My Friends en William Shatner (Captain Kirk uit Star Trek) ontfermt zich met een galmend parlando over Lucy In The Sky With Diamonds. Een jeugdige Mae West tart elke beschrijving met haar psychedelische Day Tripper en de om zijn schurkenrollen bekende Joe Pesci ontpopt zich als een smekende rhythm & blueszanger in Got To Get You Into My Life.

Hilarisch zijn het donkerbruin gezongen Something door Telly 'Kojak' Savalas en het hoerige namaakfrans van Xaviera 'Happy Hooker' Hollander in Michelle. Daarbij vergeleken nemen echte zangers als Tennessee Ernie Ford en het surfduo Jan & Dean hun opdracht eigenlijk veel te serieus en bewijzen de samenstellers dat je wel degelijk kunt lachen, gieren en brullen om de tijdloze liedjes van The Beatles.