Run op graf prinses Diana

LONDEN, 5 JAN. De belangstelling om de laatste rustplaats van prinses Diana te bezoeken, blijkt overweldigend. De telefonische verkoop is vanmorgen om tien uur Nederlandse tijd begonnen en het bureau dat voor de distributie zorgt, beschikt over 220 lijnen. Maar vanmorgen was er geen doorkomen aan.

De familie Spencer spendeert ruim 6,5 miljoen gulden om een deel van het landgoed Althorp Park in te richten als herdenkingsplaats. Het landgoed wordt maar twee maanden per jaar opengesteld voor bezoekers: van 1 juli, de verjaardag van de prinses tot 31 augustus, de dag van haar overlijden. In die periode kunnen 152.000 mensen worden ontvangen. Kaartjes kosten negenenhalve pond voor volwassenen, zeven pond voor bejaarden en vijf pond voor kinderen. Alle winst gaat naar het herdenkingsfonds van de prinses.