Oude Stones-opnamen gevonden bij de BBC

londen, 5 JAN. In het archief van de BBC zijn 23 opnamen teruggevonden van de Engelse rockgroep The Rolling Stones uit de vroege jaren zestig, zo meldde gisteren de Engelse zondagskrant The Sunday Times. Het gaat om opnamen die destijds eigenlijk na twee maanden hadden moeten worden gewist. Bij dertien van de oorspronkelijke 42 opnamen is dat niet gebeurd. Van tien andere opnamen maakten de producers destijds eigen kopieën.

De radio-opnamen werden gemaakt in de periode oktober 1963, toen The Rolling Stones optraden als begeleiders van Bo Diddley, tot september 1965, toen de groep begon door te dringen tot de hitparade, die tot dan toe werd gedomineerd door The Beatles.

Het repertoire op de teruggevonden banden bestaat gedeeltelijk uit covers van bestaande rhythm and blues- en soulnummers. De BBC kon gisteren nog niet officieel bevestigen dat de Rolling Stones-banden waren teruggevonden. Ook is het nog niet duidelijk of ze op cd worden uitgebracht. (Reuters)