Marianne Timmer Nederlands kampioen

Marianne Timmer won bij het NK sprint net als Jan Bos tweemaal de 500 meter en eenmaal de 1.000 meter. Al zo goed als zeker van haar tweede nationale sprinttitel deed ze het gistermiddag op de afsluitende 1.000 meter wat rustiger aan.

Annamarie Thomas won. Thomas, Nederlands sprintkampioene in 1995 en 1996, eindigde als tweede in het eindklassement over vier afstanden en verzekerde zich van deelname aan de WK sprint, over drie weken in Berlijn. Ook de nummers drie en vier van het NK sprint, Andrea Nuyt en Sandra Zwolle, zijn vandaag door de schaatsbond voor dat toernooi aangewezen. Kampioene Marinanne Timmer kampte na de NK afstanden van twee weken geleden in Heerenveen met een gebrek aan motivatie. Ze moest een keer noodgedwongen tussen recreatieschaatsers trainen omdat de kunstijsbanen door de feestdagen vaker dicht waren dan haar lief was. “Ik had niet verwacht dat ik hier zo goed zou schaatsen”, zei de Groningse gistermiddag na haar succes voor eigen publiek. Na een lange reeks wedstrijden gaat Timmer ervan uit dat ze zich vanaf vandaag optimaal kan voorbereiden op de Olympische Spelen.