GEZICHT VAN DE REGIO

Foto: Sinds 1 oktober 1997 zendt de regionale publieke Omroep Flevoland dagelijks een half uur nieuws uit, inclusief achtergronden en weerbericht. De uitzending begint vlak na het NOS-journaal van 18.00 uur, en wordt vervolgens tot 02.00 uur herhaald. “Uiteindelijk is het de bedoeling meer programma's te brengen, maar daarvoor is het nu nog wat te pril. Momenteel hebben we hier onze handen vol aan”, zegt nieuwslezer en radiopresentator Jeroen van der Laan (links) die afwisselend met Marc van Amstel de presentatie doet.

Van der Laan denkt dat het in Flevoland moeilijker is om regionale televisie te maken dan in de rest van Nederland, omdat de inwoners vaak nog niet veel binding hebben met de streek. Vandaar dat Omroep Flevoland ook af en toe nieuws brengt uit aangrenzende regio's. Zoals bijvoorbeeld laatst, over het faillissement van Lucent in Huizen. “Omdat veel mensen die hier wonen, daar werken”, verduidelijkt Van der Laan. Volgens die formule is het bovendien minder moeilijk de dagelijkse uitzending te vullen. “Vroeger leek tv me nooit wat, maar nu het zover is zie ik de meerwaarde. Je kan zaken toch een stuk inzichtelijker maken dan op de radio”, vindt Van der Laan. Zijn station begint het nieuwe jaar goed: het heeft voor een zacht prijsje het decor van het Belgische actualiteitenprogramma TerZake kunnen overnemen. Waarvan akte. (Foto Jgen Krielen)

The War of the Roses (Danny DeVito, 1989, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.25-22.30u.