EPZ: Borssele verdient hernieuwde dialoog

De vorig jaar aangepaste kerncentrale in Borssele verdient een hernieuwde en constructieve dialoog over haar toekomst. Directeur drs. H. van Meegen van de Elektriciteits-Productiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) zei dit vandaag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

De minister van Economische Zaken heeft de kernenergie-eenheid in de Zeeuwse plaats een vergunning verleend tot het jaar 2004. De directie van EPZ is daartegen niet in beroep gegaan. “We achtten ons gebonden aan afspraken die we in 1994 met de overheid hebben gemaakt”, aldus Van Meegen. Mocht ook in de toekomst behoefte blijven bestaan aan de kerncentrale in Borssele, dan behoudt de directie zich echter wel degelijk het recht voor om die beperking opgeheven te krijgen, waarschuwde de EPZ-directeur.

De centrale is vorig jaar ruim vijf maanden buiten bedrijf geweest onder meer om zestien grondige verbeteringen aan te brengen.