Cruijff steunt actie tegen Nuñez

BARCELONA, 5 JAN. Johan Cruijff heeft zaterdag een door supporters opgestelde motie van wantrouwen tegen Barcelona-voorzitter Nuñez ondertekend. De actiegroep 'De Blauwe Olifant' wil de voorzitter en het bestuur weghebben wegens het plan om van Barça een bedrijf maken.

Cruijff, die in 1996 als trainer door Nuñez werd ontslagen, benadrukte bij het ondertekenen van de motie dat hij geen nieuwe functie bij Barcelona ambieert. De 50-jarige Nederlander zette zijn handtekening op een lijst die moet groeien tot 4.600 namen. Alleen dan is het volgens de clubreglementen mogelijk een motie in te dienen.

Louis van Gaal heeft gepikeerd gereageerd op de actie van Cruijff. “Hij is baas over zijn zwijgen en slaaf van zijn woorden”, aldus de Barcelona-trainer die een Spaans spreekwoord aanhaalde.