Website

Hoe zijn Amerikaanse tv-stations op het Web vertegenwoordigd en welke omroepen maken gebruik van geluids- en videofragmenten? Op de website van 'the Antenna' zijn de antwoorden op deze vragen te vinden. The Antenna geeft enerzijds een overzicht van de lokale en nationale omroepen en netwerken die hun website aantrekkelijk maken door bewegend beeld en geluid te gebruiken, zoals CBS en CNN en kleinere stations in Alabama en Minnesota.

Hierbij zijn voorbeelden van Real Audio- en Video-fragmenten te beluisteren en te bekijken. Anderszijds is the Antenna een elektronisch magazine over tv-stations op Internet.

In het tijdschrift, dat maandelijks verschijnt, worden de websites van een aantal tv-stations uitgebreid besproken. Wat is het doel van de site? Waar bestaan de Internetactiviteiten uit? Hoeveel mensen werken aan de digitale versie en hoeveel bezoekers worden er getrokken? Ook zijn er artikelen te vinden over de rol van Internet bij tv-stations. In de aflevering van december, die nu nog op het net staat, komt bijvoorbeeld aan de orde wat webmasters van tv-sites doen om bezoekers te blijven trekken en hoe ze een saaie, statische site levendig en boeiend maken. Verder zijn er artikelen over adverteren op tv-websites en het gegeven dat tv-stations tegenwoordig winst maken op hun Internetactiviteiten.

De website van The Antenna geeft een interessant beeld van de digitale avonturen van Amerikaanse tv-stations. Jammer is dat de oude nummers niet zonder meer te raadplegen zijn. Je moet je ervoor registreren. Alleen staat nergens waar dat kan. (www.theantenna.com)

The Sandlot (David Mickey Evans, 1993, VS). Door nostalgie naar de 'heilige' jaren zestig gekenmerkte vertelling over jonge honkballertjes SBS6, 15.25-17.05u.