Selectie; Radio; Zaterdag

Middagconcert. Werken van Bach, uitgevoerd door het Radio Kamer Orkest o.l.v. Ton Koopman. Solisten: Monica Groop, mezzosopraan en Jan Kleinbussink, orgel. Radio 4, 14.04-16.00u.

De Nederlanden: Enschedé! Enschedé! Enschedé! Werken van Eldering, Taggatz en Micháns, geïnspireerd op twee gedichten van Willem Wilmink over het oude en het nieuwe Enschede, uitgevoerd door het Symfonisch Blaasorkest Enschedé o.l.v. Lute Hoekstra, en het Orkest van het Oosten o.l.v. Jurjen Hempel m.m.v. Simone Otto. En Willem Wilmink draagt voor uit eigen werk. Radio 4, 17.00-18.00u.

Avondconcert/ Opera Live. Boris Godoenov, opera van Moessorgsky, uitgevoerd door koor en orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Valery gergjev. Solisten o.a.: Olga Borodina, Samuel Ramey en Sergej Larin. Radio 4, 19.02-0.00u.

Easy listening. De hele uitzending staat in het teken van George Gershwin die dit jaar precies honderd jaar geleden werd geboren. Behalve vertolkingen door Fred Astaire, Ella Fitzgerald, Ricardo Chailly en Kiri te Kanawa ook recentere door Sting, Elvis Costello en Elton John. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.