MAGER IDEE (1)

Wat kunnen wetenschappers toch vervelende, zeurderige mensen zijn. Dus volgens dr. Saris deugt er niks van Montignacs theorieën ('Mager idee', W&O, 20 december). Nou en? Het kan de tienduizenden Montignaccers weinig schelen of Montignacs theorie al of niet deugt. Feit is dat zijn methode werkt, wat daarvan ook de oorzaak moge zijn. Het valt me mee dat dàt tenminste nog wordt toegegeven.

Mijn vrouw en ik doen nu enkele maanden Montignac en (1) we vallen gestaag af, of als er wat bij gesnoept wordt, blijven we op gewicht, en (2) de methode is heel plezierig, want we hebben geen hongergevoel en de recepten zijn zeer gevarieerd en heel lekker. De gewone Hollandse pot hoeft voor ons echt niet meer. Dit is geen hype, dit is gewoon een succes. De vergelijking met 'de rage van het brooddieet' gaat mank, want dat dieet was ongelooflijk saai. 'De wetenschap' moet weer eens het laatste, negatieve oordeel hebben. Zijn de druiven soms te zuur?