Buitenlandse vakantie taboe

KUALA LUMPUR, 3 JAN. De ambtenaren van Maleisië kunnen voorlopig niet met vakantie in het buitenland. De overheidsdienaren moeten hun vrije dagen binnen de eigen landsgrenzen doorbrengen. Dat heeft de regering verordonneerd. Zij hoopt met de maatregel de aangeslagen nationale munteenheid ringgit een steuntje in de rug te geven.

Het verbod op de buitenlandse vakantie is niet de eerste ingreep van Kuala Lumpur met betrekking tot het eigen personeel. De ministers van het in financiële nood geraakte land kregen eerder een salarisvermindering van 20 procent te slikken.

De regering heeft een flink aantal maatregelen getroffen om de crisis te boven te komen. Onder meer heeft ze de werkzaamheden aan nagenoeg alle infrastructurele projecten opgeschort.

De beperking op buitenlandse reizen viel niet in goede aarde bij de vakbonden. Zij bestempelden het regeringsbesluit als een inbreuk op de grondrechten van werknemers. (EFE)