Van Ommeren verhoogt winstverwachting

Van Ommeren, actief in tankopslag en tankvaart, heeft zijn winstverwachting voor 1997 verhoogd tot 140 miljoen gulden. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers had het Rotterdamse concern de winstverwachting ook al verhoogd, toen tot 118 miljoen gulden.

Het netto resultaat valt flink hoger uit dankzij de verkoop van het 49-procentsbelang in Intexo, een distributeur van hightechproducten. Op de verkoop vorige maand maakte Van Ommeren een boekwinst van 25 miljoen gulden.

Bij de kernactiviteiten tankopslag en tankvaart ging het Van Ommeren ook in de tweede helft van 1997 voor de wind. Mede dankzij nieuwe aankopen valt het bedrijfsresultaat bij tankopslag aanzienlijk hoger uit dan in 1996. Bij de tankvaart spreekt het concern van een “forse” resultaatverbetering, onder meer doordat de markt voor de binnenvaart verbeterde. Alleen bij de transportdiensten zat het tegen. Daar bleef het resultaat in de tweede helft van afgelopen jaar achter bij die uit de eerste helft.