Twee ernstig gewonden bij overval Oosterhout

OOSTERHOUT, 2 JAN. Bij een brand na een vermoedelijke overval vanmorgen vroeg in de shoarmazaak Tolga in het centrum van Oosterhout, zijn twee medewerkers ernstig gewond geraakt. Ze zijn met derdegraads brandwonden in een ziekenhuis opgenomen.

De brand is, naar het zich laat aanzien, gesticht omdat de twee overvallers vonden dat ze te weinig geld kregen na de sommatie de dagopbrengst af te staan. De twee slachtoffers werden door de overvallers in het vuur geduwd. Een derde man kon met slechts lichte brandwonden het pand ontvluchten. Omdat korte tijd werd aangenomen dat er nog iemand in het pand was, werd een zoektocht gehouden die echter niks opleverde. De shoarmazaak aan de Leijsenhoek brandde geheel uit.

Burgemeester W.R. Ligtvoet van Oosterhout wilde vanmorgen niet veel meer meedelen dan dat de zaak werd geëxploiteerd door een man van Turkse afkomst. Of het om een afrekening ging of om een overval kon hij niet zeggen en ook over de identiteit van de slachtoffers wilde hij zich niet uitlaten.

“De politie is kort geleden met de verhoren van getuigen begonnen. Later op de dag komen waarschijnlijk meer gegevens vrij”, aldus de burgemeester. De politie van Oosterhout was de hele morgen niet voor commentaar bereikbaar.

De brand onstond rond half drie vanmorgen. De medewerkers ontdekten achterin het pand de twee inbrekers van wie er een zou zijn gewapend. Vermoedelijk waren ze al van plan brand te stichten want de medewerkers maakten gewag van “een sterke benzinelucht”. Omdat de brand snel om zich heen greep wordt aangenomen dat al met benzine was gesprenkeld.

Niet bekend