Funaki vliegt in Garmisch naar eerste plaats

GARMISCH, 2 JAN. Drie dagen na zijn overwinning in Oberstdorf heeft Kazuyoshi Funaki gisteren ook de tweede wedstrijd gewonnen van de befaamde Vierschansentoernee.

In Garmisch-Partenkirchen bleef de Japanse skispringer zijn landgenoten Masahiko Harada en Hiroya Saitoh voor. Funaki (22), gehuld in een gouden pak, kwam in de Zuid-Duitse wintersportplaats tot sprongen van 119 en 116 meter. Van de jury kreeg hij 243,5 punten voor de uitvoering van zijn sprongen. Dat puntentotaal was voldoende om naaste concurrent Harada van het lijf te houden. De leider in het klassement om de wereldbeker verbeterde gisteren met een sprong van 122 meter het schansrecord in Garmisch. Zondag (Innsbruck) en dinsdag (Bischofshofen) staan de derde en vierde wedstrijd van de schansentoernee op het programma.