CNN interviewt president Iran

ATLANTA, 2 JAN. De Amerikaanse nieuwszender CNN gaat volgende week een vraaggesprek met de Iraanse president, Khatami, uitzenden. Dat heeft een woordvoerster van de zender gisteren bekendgemaakt. Iraanse kranten brachten gisteren de aankondiging van CNN zonder daar verder commentaar op te leveren.

Een eerdere suggestie van een Iraanse minister dat Khatami het Amerikaanse volk zou moeten toespreken, leidde tot felle discussies in Iran. Veel aanhangers van Khatami willen Iran uit zijn internationale isolement halen en zijn mede daarom voorstander van een verbetering van de betrekkingen met de Verenigde Staten. Het kamp van de Opperste Leider Ali Khamenei, met wie Khatami in een strijd om de macht is verwikkeld, ziet de Verenigde Staten nog steeds als de Satan die te vuur en te zwaard bestreden dient te worden. (Reuters)