BOVAG wil hogere prijs voor rijlessen

ROTTERDAM, 2 JAN. De prijzen van rijlessen voor auto en motor gaan vermoedelijk omhoog. De autobrancheorganisatie BOVAG heeft haar 1.100 aangesloten rijscholen geadviseerd de tarieven voor een praktijkles met vijftien procent te verhogen. Een praktijkles van een uur met een personenauto kost nu gemiddeld zestig gulden. De BOVAG adviseert de prijs te verhogen tot gemiddeld ten minste ƒ 69,50 gulden. Een motorrijles komt gemiddeld op ten minste ƒ 72,75 gulden.

Als reden voor de prijsverhoging noemt de BOVAG de gestegen prijzen voor brandstoffen, auto's en personeel. Ook verwacht de organisatie dat de premies voor de autoverzekering stijgen door de invoering van de risico-aansprakelijkheid. Daar komen nog de kosten bij voor bijscholing van instructeurs.

Veel rijscholen zitten onder de adviesprijs, waaronder 4.500 rijscholen die niet bij de BOVAG zijn aangesloten. “In de praktijk blijkt dat de rijscholen die wel reële tarieven berekenen toch ruim voldoende leerlingen krijgen. Leerlingen kiezen zulke scholen kennelijk vanweg de hoge kwaliteit van de lessen”, aldus de BOVAG.