Amerikaanse index lager

WASHINGTON, 2 JAN. De Amerikaanse Index of Leading Indicators is in november met 0,1 procent gedaald, zo is woensdag bekendgemaakt. In oktober was de belangrijkste indicator voor de economie van de Verenigde Staten met 0,1 procent gestegen. Een index voor activiteiten in de industrie in het midden-westen, de Chicagoland Business Barometer ging in december iets omlaag van 59,5 naar 58,1.

Hij blijft hiermee ruim boven het niveau van 50, dat duidt op expansie. Eerder deze week werd bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in november tot het hoogste niveau in 28 jaar was gestegen. “We zullen waarschijnlijk zien dat de Index of Leading Indicators de komende maanden gelijk blijft. “In het midden van 1998 zal de groei vertragen,” aldus econoom Mark Vitner van First Union Corp. Als gevolg van de crisis in Azië is de groeivoorspelling voor dit jaar al eerder iets naar beneden bijgesteld. Voor verschillende voorspellingen komt de groei dit jaar uit op ongeveer 2,5 procent. (Reuters)