Website

Voorheen stond de programma-informatie van de Nederlandse commerciële en publieke omroepen verspreid op het internet. Dankzij de TV-update, een online tv-gids, komt daar verandering in.

TV-update, een initiatief van de KRO, AVRO en NCRV, wordt morgen geopend. De omroepen zijn deze site begonnen, in samenwerking met de internetprovider TIP, om concurrenten in de tv-gidswereld voor te zijn en ook wel vanuit commercieel oogpunt: als de site veel bezoekers trekt kunnen er adverteerders worden aangetrokken. Uitgangspunt is hierbij dat de online gids geen concurrent mag zijn voor de reguliere tv-gidsen.

In de update is dan ook het programma-overzicht van maar één dag te vinden. De omschrijving van de tv-programma's ontbreekt, zodat de surfer terug moet grijpen op de 'gewone' tv-gids. Aan de andere kant biedt de website interessante rubrieken over films, soaps, sport-, muziek- en kinderprogramma's en aanvullende programma-informatie. Besluit SBS 6 twee uur van tevoren een programma niet uit te zenden? De TV-update maakt er melding van. Bovendien wordt er nu nog gewerkt aan een nieuwe rubriek ('documentaires') en een zoekprogramma die de site voor de tv-kijker nog aantrekkelijker moeten maken.

Wie zich toch stoort aan het feit dat de site niet genoeg achtergrondinformatie verschaft bij de tv-programma's, kan altijd nog terecht bij TV-Info, een service die dat wel doet, alleen dan per e-mail. Aanvragen van deze (gratis) televisiegids kan via de TV-Info-site.

(www.tvupdate.nl) (www.gweb.net/tvinfo)