Transfer Bogarde naar FC Barcelona op details na rond

BARCELONA, 29 NOV. Winston Bogarde zal volgende week zeer waarschijnlijk een contract tekenen dat hem voor van drieëneenhalf jaar bindt aan FC Barcelona. Vanaf 15 december is de 27-jarige verdediger in de Spaanse competitie speelgerechtigd.

Bogarde verhuisde afgelopen zomer van Ajax naar AC Milan. Hij werd door de Milanese club transfervrij overgenomen. In Milaan slaagde de tienvoudig international er nooit in een basisplaats te veroveren. Bogarde werd volgens de geruchtenstroom al snel op de transferlijst gezet. Niettemin bleef hij tot het einde volhouden dat hij wilde slagen bij Milan en zijn vierjarig contract zeker zou uitdienen. De druppel die voor hem de emmer deed overlopen was een verkeerde terugspeelbal tegen Udinese waaruit een doelpunt ontstond. FC Barcelona zal 9,8 miljoen gulden voor hem betalen.

Bogarde werd gisteren door de medische staf van Barcelona goedgekeurd. Clubarts Aguilera vond geen spoor van oude blessures. “Fysiek is Bogarde 100 procent in orde”, aldus de arts. Tot een handtekening onder het klaar liggende contract kwam het nog niet. Bogarde en Barcelona zijn het nog niet eens over enkele details in het contract. Die worden in de loop van de volgende week gladgestreken.

Aanvaller Jeffrey Talan is tot en met de winterstop uitgeschakeld. De speler van Heerenveen is geopereerd aan de rechterlies. Talan verstapte zich 23 augustus in de uitwedstrijd in de eredivisie tegen NEC. Aan de liesblessure werd hij gedurende acht weken behandeld.

Zijn rentree maakte hij vervolgens een maand geleden in het tweede, uit tegen Ajax 2. Daar ging het opnieuw mis, waarna een operatie noodzakelijk werd. De spits gaat 20 januari mee met de selectie van Foppe de Haan naar een trainingskamp in Spanje. In het tweede competitiedeel moet hij weer van de partij zijn.

Romario heeft in Valencia zijn zeven koffers gepakt. De Braziliaan heeft zijn woning in Spanje van de hand gedaan en is naar Brazilië gevlogen. Herhaaldelijk had de aanvaller te kennen gegeven te willen vertrekken bij Valencia.

Zijn vrouw en kind keerden onlangs al terug naar Brazilië, Romario zou in Spanje nog enkele zaken afhandelen alvorens hen te volgen. De verwachting is dat de vedette niet meer terugkeert naar Spanje. Valencia heeft al laten weten Romario te laten gaan indien de club daarvoor ongeveer 12 miljoen gulden ontvangt. De aanvaller zou een aanbod op zak hebben van Corinthians in Sao Paolo.

Lazio Roma heeft 50 procent van haar aandeel in Giuseppe Signori verkocht aan Sampdoria. De club uit Genua betaalde daarvoor 8,6 miljoen gulden. Door de aankoop kan Sampdoria tot het einde van het lopende seizoen over de topschutter beschikken.

Als Sampdoria de 29-jarige international permanent wil inlijven, zal het in de zomer van 1998 nogmaals 8,6 miljoen gulden moeten overmaken aan Lazio Roma. Bij terugkeer van Signori naar Lazio betaalt de Romeinse club de eerste 8,6 miljoen terug aan Sampdoria. Signori neemt morgen voorlopig afscheid van Lazio met de wedstrijd tegen Udinese. De spits werd in zes seizoenen in Rome driemaal topscorer in de Serie A. In 152 duels scoorde hij 127 keer.

Chris Sutton heeft zijn contract bij Blackburn Rovers verlengd. De veel scorende aanvaller tekende twee dagen voor de topper in de Engelse premier league tegen Manchester United voor zes jaar.

“Het geeft me een goed gevoel dat mijn toekomst nu zeker is”, zei Sutton, die al enkele weken onderhandelde over een langdurige verbintenis. “Er is veel respect voor trainer Roy Hodgson en de ploeg presteert uitstekend.”