Prof. Heertje dient strafklacht in tegen FEM

AMSTERDAM, 29 NOV. Professor A. Heertje dient begin volgende week bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam een klacht in tegen de hoofdredacteur en een redacteur van het financieel-economisch magazine FEM.

Ook eist hij schadevergoeding. FEM typeert Heertje op de cover van haar decembernummer als “een onfortuinlijke raddraaier”. De professor voelt zich beledigd door die kwalificatie en door het bijbehorende artikel in het blad. “De gebruikte kwalificatie is hoogst grievend”, zo liet zijn advocaat mr. G. Kemper vrijdag weten. “Het betreft een uiterst negatief waardeoordeel over prof. Heertje en zijn wetenschappelijke én maatschappelijke activiteiten. Zonder noodzaak en zonder enige toelichting worden prof. Heertje en zijn motieven om zich in het publieke debat te mengen, verdacht gemaakt.” (ANP)