Leon van Bon wielrenner van het jaar

DEN BOSCH, 29 NOV. Leon van Bon is gekozen tot wielrenner van het jaar. Hij dankt die verkiezing vooral aan zijn derde plaats tijdens de wereldtitelstrijd op de weg voor profs in San Sebastian. Van Bon kreeg de Gerrit Schulte-trofee, die bij de verkiezing hoorde, in Den Bosch uit handen van oud-premier en wielerliefhebber Dries van Agt.

Tot renner van de toekomst werd Johan Bruinsma gekozen. Hij kreeg de Toboga-beker van Erik Breukink, die een maand geleden een punt zette achter zijn eigen loopbaan. Bruinsma maakte het afgelopen seizoen furore als neo-amateur. Hij komt het volgende seizoen als professional bij de Rabo-bankploeg uit.

Tot beste wielrenster werd Mirella van Melis gehuldigd. Zij werd in San Sebastian verrassend wereldkampioene bij de junioren.