Jelgersma verkoopt deel van Unigro

ROTTERDAM, 29 NOV. Eric Albada Jelgersma, grootaandeelhouder van De Boer Unigro, heeft gisteren een belang van 7 procent in het levensmiddelenconcern verkocht aan twee onbekende buitenlandse partijen. Gemeten naar de huidige beurskoers van De Boer Unigro is het verkochte belang ongeveer 125 miljoen gulden waard.

Niet bekend

De transactie brengt het belang van de ondernemer in De Boer Unigro terug tot 49,9 procent. Tegen de beurskoers van vrijdag is het resterende op papier bijna 900 miljoen gulden waard. Volgens het zakenblad Quote staat de zakenman daarmee op de vijftiende plaats in de top-500 van rijkste Nederlanders.

De verkoop van het belang komt niet onverwachts. Bij de fusie tussen de supermarktketens De Boer en Unigro in mei werd al bedongen dat Albada Jelgersma zijn meerderheidsbelang van 57 procent zou verminderen tot een minderheidsdeelneming.