Helsinki en Lillehammer

HELSINKI, 29 NOV. Helsinki en Lillehammer zetten de plannen om zich gezamenlijk kandidaat te stellen voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2006 door. Het Noorse Lillehammer was in 1994 al gastheer van de Winterspelen.

Volgens de plannen zouden de openings- en sluitingsplechtigheden, het schaatsen, ijshockey en curling in Helsinki gehouden moeten worden. In de Finse plaats Lahti, 100 kilometer ten noorden van Helsinki, kunnen de noordse skinummers, biathlon, skispringen en freestyle skiën plaatsvinden. Voor Lillehammer resteert dan het alpine skïen, bobslee, rodelen en snowboarden.

De Turkse president Suleyman Demirel heeft Istanbul opnieuw kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen, nu voor 2008. Hij deed dat bij het leggen van de eerste steen voor het nieuwe, grote stadion in de stad dat plaats biedt aan 80.000 toeschouwers.