Zweedse prinses lijdt aan eetstoornissen

STOCKHOLM, 28 NOV. De Zweedse kroonprinses Victoria lijdt aan eetstoornissen. Dat heeft een woordvoerder van het Zweedse koningshuis gisteren officieel bevestigd, naar aanleiding van aanhoudende berichten in Zweedse kranten over de steeds magerder ogende 20-jarige prinses. Ze krijgt professionele hulp.

Volgens de woordvoerder zijn de eetstoornissen het gevolg van het drukke programma van de prinses.

Ze moest haar middelbare-schoolexamen doen, zal in januari aan de universiteit politieke wetenschap gaan studeren, is begonnen aan een sociaal studieprogramma om inzicht te krijgen in de werking van overheidsinstellingen en is bovendien regelmatig van de partij bij staatsbezoeken. Ook de groeiende media-aandacht zou de mentale druk op de prinses hebben vergroot. Victoria's ouders, koning Carl XVI Gustav en koningin Sylvia, hebben besloten haar programma in verband met de troonopvolging voorlopig te verlichten. (Reuters)