United en Dortmund bij beste acht clubs Champions League

ROTTERDAM, 28 NOV. Manchester United heeft zich gisteren geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen wonnen in groep B voor de vijfde keer op rij. Op Old Trafford versloeg de ploeg van manager Ferguson het Slowaakse FC Kosice met 3-0 door doelpunten van Cole, Faktor (eigen doel) en Sheringham.

Door de overwinning van United moet Juventus, dat woensdag met 2-0 van Feyenoord verloor, op 10 december winnen van de Engelse landskampioen om een kans te maken op een plaats in de kwartfinales.

Behalve Manchester United en Dinamo Kiev schaarde ook Borussia Dortmund zich bij de beste acht. De titelverdediger kwam door een 4-1 overwinning op Galatasaray op twaalf punten uit vijf duels. But, Herrlich en Zorc (2) scoorden voor Dortmund, dat aantrad zonder de Nederlandse aanvaller Decheiver. Naaste concurrent Parma speelde gelijk tegen Sparta Praag (2-2) en werd daardoor kansloos voor de eindzege in groep A.

Tot twee minuten voor tijd stonden de Italianen met 1-0 voor door een doelpunt van Chiesa. In de 88ste en 89ste minuut bogen Novotny en Obajdin de Tsjechische achterstand echter om in een voorsprong. Weer een minuut later maakte Chiesa uit een onterecht toegekende strafschop zijn tweede doelpunt van de avond.

In groep D verspeelde Real Madrid in twee weken tijd de goede uitgangspositie na drie duels. In de vierde ronde bleef de Spaanse kampioen tegen Olympiakos Piraeus steken op 0-0, gisteren was Rosenborg BK met 2-0 te sterk. De Noren kwamen dankzij doelpunten van Strand en Brattbakk op gelijke hoogte met Real Madrid. Beide ploegen hebben nu tien punten. FC Porto behaalde de eerste overwinning. Op eigen veld werd het Griekse Olympiakos met 2-1 verslagen.

De Europese voetbalbond stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden die zich woensdagavond in Gent hebben voorgedaan na het Champions League-duel tussen Lierse SK en Bayer Leverkusen. Bij botsingen tussen zo'n duizend supporters van Leverkusen en enkele honderden politiemensen raakten tenminste twintig Duitsers gewond.