TWAALF AFFAIRES

De wraak is zoet voor de Britse tabloids. Graaf Charles Spencer, de broer van prinses Diana die tijdens de begrafenis van zijn zus de media mede schuldig verklaarde aan haar tragische auto-ongeluk, gaat scheiden en dat leidt tot sappige verhalen. Zo zou Charles al een paar maanden na zijn huwelijk met fotomodel Victoria Lockwood een groot aantal affaires - volgens de meeste kranten een stuk of twaalf - hebben gehad.

Ontkennen van alle affaires wordt lastig nu een van de maîtresses, Chantal Collopy, deze week in de rechtszaal verscheen samen met haar goede vriendin Lockwood. Collopy was bovendien zo vriendelijk om een handgeschreven brief van Earl Spencer door te spelen aan een Britse krant. Daarin noemt hij zijn vrouw “niet in staat om te gaan met een echtgenoot met een sterk karakter, behalve door in hongerstaking te gaan, het op een zuipen te zetten of naar drugs te grijpen”.

Spencer zou ook hebben geweigerd zijn vrouw mee te nemen naar de begrafenis van zijn zus Diana. Ze moest thuisblijven bij de vier kinderen. In plaats daarvan nam hij zijn nieuwe vriendin, Josie Borain, mee.

“Kan iemand het misschien uitleggen”, schamperden de tabloids. “Is dit de man die de Windsors op de begrafenis van zijn zus een lesje wilde leren over het gezinsleven? Dezelfde graaf die veronderstelde dat de prinsen William en Harry veiliger waren bij de Spencers?”