Staking bij Molco bakkersfabriek

De werknemers van Molco, de met sluiting bedreigde Unilever-dochter in Wijchen, hebben vanaf gistermiddag vier uur het werk neergelegd. Het sociaal plan van de fabrikant van diepvries halffabrikaten en voorgebakken brood beviel hun niet. Aanvankelijk ging het om een wilde staking, maar de Industriebond FNV nam de staking gisteravond over, toen onderhandelingen met de directie op niets waren uitgelopen.

De personeelsleden eisen dat Unilever voor vervangend werk zorgt. Het sociaal plan sluit gedwongen ontslagen echter niet uit. Bij de sluiting komen 123 arbeidsplaatsen te vervallen. De wilde staking brak uit toen de werknemers gistermiddag werden ingelicht over het sociaal plan.

Volgens bestuurder P. Janssen van de Industriebond FNV heeft de directeur met zijn mededelingen olie op het vuur gegooid en duurt de staking voorlopig tot maandagochtend.