Philips stoot Onderdelen Fabricage Dordrecht af

DORDRECHT, 28 NOV. Philips gaat de afdeling Onderdelen Fabricage van Philips Components in Dordrecht verkopen aan Nimbus Investment Fund. Beide partijen hebben daartoe vandaag een intentie-overeenkomst gesloten. Bij de afdeling werken 36 mensen. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

De verkoop past in het beleid van Philips om zich meer toe te leggen op de kernactiviteiten. Onderdelen Fabricage maakt onder meer assen voor elektromotoren, lagers voor hard-discdrives, bussen, hulzen en andere fijnmechanische precisie-onderdelen.

Nimbus Investment is een investeringsfonds dat participeert in industriële ondernemingen in Europa. Het fonds is volledig eigendom van de Gerfa/Rex Groep, een Nederlandse producent van freezen en steenboren.

Onderdelen Fabricage is het laatste onderdeel van Philips Components in Dordrecht dat wordt verkocht. Eerder dit jaar stootte het elektronicaconcern de centrale werkplaats en de motorenfabriek af.