OPHANGEN

De Britse tv-presentatrice Paula Yates ziet in het gedrag van haar Ierse ex-man Sir Bob Geldof de oorzaak van de zelfmoord van haar Australische minnaar Michael Hutchence. “Bob Geldof heeft Michael vermoord”, zei Yates tegen Australische journalisten. “Men noemt hem heilige Bob, maar dat maakt me ziek.”

Drie uur voor zijn dood had Yates Hutchence nog gebeld om hem te zeggen dat ze niet met haar kinderen naar Australië kon komen wegens de rechtszaak die Geldof tegen Yates heeft aangespannen over de voogdij over hun drie dochters.

“Ik houd van je. Ik ga Bob bellen om hem te vragen of hij toestemming wil geven jou en de kinderen naar Australië te laten komen”, waren de laatste woorden die Hutchence tegen Yates zei. Yates en Hutchence hebben samen een dochter met de naam Heavenly Hiraani Tiger Lily.

Bob Geldof beaamde dat hij uit bed was gebeld door Hutchence. Maar hij kon uit de onsamenhangende woorden van Hutchence niet opmaken wat deze wilde zeggen en hing op.