Ook jongens kunnen Girl Power krijgen; De persconferentie van de Spice Girls in Amsterdam

Bijna niet geslapen had Britt Roelsen (10) uit Eersel, omdat ze gistermiddag voor het eerst in haar leven de popsterren mocht ondervragen van wie ze helemaal gek is: de Britse meidengroep de Spice Girls. Samen met tweehonderd andere schoolkrant-redacteuren uit het hele land mocht ze in Paradiso in Amsterdam naar de speciale kinderpersconferentie van Emma, Victoria, Mel C, Geri en Mel B, zoals de vijf Spice Girls heten.

De vragen die Britt had bedacht luidden als volgt. 1. Hebben jullie een huisdier? 2. Ben je wel eens in Nederland op vakantie geweest? 3. Hebben jullie echte piercings en tatoeages? De vragen waren in het Engels vertaald, en ze had ze in die taal uit het hoofd geleerd.

Na wat gegil kwamen eindelijk de Spice Girls op het podium. Ze kregen veel knuffels uit het publiek naar zich toe gegooid, vooral Emma, beter bekend als Baby Spice. Veel meisjes in de zaal hadden hun haar net zoals zij, met een knotje boven op het hoofd. Er kwamen veel vragen. Of ze echt zo waren als hun bijnamen zeiden, dus Emma: Baby Spice, Victoria: Posh (bekakte) Spice, Mel B: Scary (Griezel) Spice, Mel C: Sporty Spice en Geri: Ginger (Rode prikkelende) Spice. Soms wel en soms niet, zeiden de Girls, 'maar in onze film overdrijven we het'. En of ze op hun moeder lijken. Geri: “Uiteindelijk gaan we op allemaal op onze moeder lijken.” En of jongens ook Girl Power kunnen krijgen? Jazeker zei Geri, want het zit in iedereen, het is een ander woord voor zelfvertrouwen. Het was heel gezellig, Victoria aaide Emma ('Wij hebben nooit ruzie'), er mochten wat kinderen bij de Girls komen zitten, maar na drie kwartier was de persconferentie ineens afgelopen. O jee, zei de moeder van Britt, die boven op het balkon moest zitten: Britt heeft niks kunnen vragen. Het is zoals een schooljuf al zei tegen een meisje dat ook geen oog had dichtgedaan: soms vallen dingen waar je je heel erg op verheugt tegen.

    • Paul Steenhuis