Nederlandse chemie sterkste groeier Europa

De chemische industrie in Nederland groeit dit jaar het sterkst van alle landen in de Europese Unie. Dat blijkt uit een overzicht dat de CEFIC, de Europese brancheorganisatie, gisteren heeft gepubliceerd. De Nederlandse chemie produceert dit jaar 6,5 procent meer dan vorig jaar. In Duitsland komt de groei uit op 6 procent.

De CEFIC noemt 1997 een goed jaar. De hele Europese chemische industrie produceert 4,1 procent meer dan in 1996. Volgend jaar wordt dat 3,5 procent. De farmacie laat dit jaar echter een verminderde groei zien. Wordt die buiten beschouwing gelaten, dan neemt de chemische productie toe met 5 procent.

De prijzen stijgen dit jaar met een matige 1 procent. Die stijging komt geheel voor rekening van de export naar landen buiten Europa. Deze uitvoer vormt dit jaar 22 procent van de totale export. De waarde ervan stijgt met 12 procent, het volume met 6 procent.