G. van der Lugt

G. van der Lugt (1940) wordt met ingang van 1 juni bestuursvoorzitter van bank en verzekeraar ING. Van der Lugt, nu nog vice-voorzitter, neemt de leiding over van drs A. Jacobs, die met pensioen gaat en commissaris wordt.

Het voorzitterschap van ING (64.000 medewerkers, 3,3 miljard gulden winst in 1996) geldt als een van de machtigste posities in de Nederlandse financiële wereld. ING heeft naast de Postbank, de een na grootste bank voor de particuliere massamarkt, en ING Bank ook de grootste verzekeraar (Nationale-Nederlanden) in huis. ING heeft participaties in de een stuk of zeventig (middel)grote bedrijven, waaronder de uitgever van deze krant.

De benoeming van Van der Lugt is conform verwachting. Hij blijft twee jaar, tot zijn 60-ste. Met de aanwijzing van de nieuwe voorzitter zijn ook wat herschikkingen in de bestuurstop doorgevoerd. E. Kist neemt de leiding over van ING Nederland, terwijl H. Lindenbergh, die twee jaar de Britse dochter Barings heeft geleid, in Nederland tweede man wordt. De huidige functie van Van der Lugt als vice-voorzitter wordt opgeheven.