BUITENWIJK

Humphrey is met pensioen. De poes die sinds 1989 in 10 Downing Street woonde, de ambstwoning van de Britse eerste minister, kon het drukke leven niet meer goed aan. Volgens een woordvoerder van premier Blair heeft Humphrey bovendien al enige tijd last van zijn nieren.

De poes werd bekend door zijn vermogen om altijd daar te verschijnen waar fotografen het handenschudden van de Britse premier en een of andere hoogwaardigheidsbekleder vastlegden. De bekendste Britse kat verspeelde een deel van zijn krediet toen werd ontdekt dat hij een eendje in St. James's Park had verorberd.

Cherie Blair zorgde na de verkiezingen van 1 mei voor tumult toen ze zei Humphrey kwijt te willen omdat ze katten onhygiënisch vond. Het brandje werd gauw geblust. Binnen enkele uren liet ze zich fotograferen met het dier liefdevol in haar armen.

Kwade tongen beweerden deze week dat Humphrey door een dierenarts zou zijn gedood. Een fotograaf van een onafhankelijk persbureau moest eraan te pas komen om, onder absolute zwijgplicht, de kat te vereeuwigen in een rustige Londense buitenwijk waar hij zijn laatste dagen mag slijten. Cherie en Tony hebben aangekondigd een nieuwe kat te zullen aanschaffen.